Mijlpalen: baby’s van 6 tot 8 weken

Inmiddels is er meer dan een maand verstreken sinds de geboorte. Langzaam maar zeker is de baby gewend aan de omgeving, en het gezin aan het nieuwe familielid. In de eerste twee maanden leert het kind een hoop, ook dingen die ouders soms niet eens opvallen. Hier vindt u de belangrijkste mijlpalen.

Lichaamsbewegingen

Hoewel het hoofdje van de baby tijdens het dragen nog steeds ondersteund moet worden, kan hij in buikligging nu zelfstandig het hoofdje optillen. Sommige baby’s kunnen dit al doen tot een hoek van 45 graden.

De armpjes en beentjes bewegen vaak snel en nog ongecoördineerd. Uw baby zal misschien ook al proberen om naar dingen te grijpen, al zal dit waarschijnlijk nog niet lukken. In de tussentijd leert hij zijn vingers steeds beter kennen en speelt hij ermee.

Communicatie met de baby

Het kind reageert steeds vaker op geluiden met een glimlach of andere non-verbale reactie. Sommige baby’s maken al geluid als er met ze gepraat wordt. De baby kan u nu goed aankijken. Ook intensief oogcontact is mogelijk, wat de emotionele band tussen u en uw kind vergroot.

Het gezichtsvermogen van de baby

De baby kan nog geen dingen op grotere afstand herkennen. Wel vindt hij klein speelgoed of knuffels in zijn directe omgeving erg leuk, bij voorkeur in contrastkleuren. Ook voorwerpen in complexe vormen wekken de interesse van uw baby. Hij of zij begint ook bewegingen en lichtbronnen te volgen met de ogen.

Vooral kleurrijke trapezes trekken de aandacht van uw kleintje, omdat ze soepel bewegen en daarbij zachte geluidjes maken.

hout baby trapeze speelgoed

Das könnte Sie auch interessieren: